Zo zorg je dat je jouw leningen altijd kan betalen

Heel veel mensen hebben tegenwoordig een lening. Hierbij kan je denken aan een leasecontract, hypotheek of studieschuld. Natuurlijk helemaal niets mis mee, maar je moet deze wel maandelijks terugbetalen. Kortom er moet geld in het laatje komen en ook in de toekomst. Daarom hebben wij hier vijf tips om nu, maar vooral in de toekomst meer zekerheid te hebben om al deze kosten te betalen.

Start met thuis geld verdienen

Geld verdienen vanuit huis wie wilt dat nou niet?! Steeds meer mensen doen dit en hebben hier ook succes mee. Dit kan je natuurlijk als baas doen, maar ook door voor jezelf te werken! Het grote voordeel van werken vanuit huis is dat jij je eigen tijden bepaalt, maar ook kiest wat je kan doen. Je kan bijvoorbeeld 30 uur werken voor opdrachtgevers terwijl je hiernaast aan eigen projecten gaat werken die in de toekomst zelf geld genereren.

Een baan voor de toekomst

Wil je slagen in het veld en ben je nog jong denk dan eens na wat er in de toekomst echt nodig is? Marketeers en communicatie medewerkers zijn er in overvloed en wellicht is dit niet de beste keuze om baangarantie te hebben. Maar mensen in de zorg, onderwijs of in de ICT zijn er altijd te weinig. Kortom laat je scholen naar een beroep waar vraag naar is in de toekomst en zorg ervoor dat je nog tientallen jaren meekan. Het grote voordeel is dat er dan ook wat te eisen en kiezen valt!

Zorg voor een passief inkomen

Een passief inkomen is eigenlijk een inkomen waar je niet direct werk voor hoeft te verzetten. Dit betekend overigens niet dat er helemaal niets gedaan hoeft te worden, maar je hoeft niet direct uren te werken om iets te verdienen. Je kan hierbij denken aan een website dit inkomen genereert, maar ook beleggen kan voor een passief inkomen zorgen. Ben je nog jong dan is het absoluut de moeite waard om je hierin te verdiepen en te zorgen voor een passief inkomen. Hier heb je de rest van je leven profijt van!

Zorg voor minimale vaste lasten

Wil je lekker leven dan is het aan te raden om je lasten te beperken. Leuk een nieuwe auto waar je in kan rijden en dat grote huis, maar maak dit je leven echt leuker? Maak het je echt gelukkig? Ga te rade wat je gelukkig maakt en richt je leven hierop in. Wedden dat het allemaal wat minder kan en je ziels gelukkig bent?

Zorg voor voldoende spaargeld

Het klinkt zo logisch, maar heb jij voldoende spaargeld? Kom je even zonder werk te zitten dan wil je natuurlijk ook al je leningen betalen en dan is een flinke spaarpot wel zo fijn. Daarom is het handig om met de Nibut berekenaar te kijken of je voldoende spaargeld hebt.

Plaats een reactie