Wat is een flitskrediet?
Flitskredieten zijn eigenlijk niets anders dan hele kleine leningen. Tot voor kort kon je eigenlijk alleen maar geldbedragen groter dan 1000 euro lenen. Dit was namelijk makkelijker voor de bank. Makkelijker? Nee vooral goedkoper voor de bank! Een bank maakt namelijk net zoveel kosten voor een lening van 100 euro als voor een lening van 1000 euro. Maar met de komst van het internet zijn de kosten voor het afsluiten van een lening aanzienlijk gedaald.
Althans, bij de online aanbieders van leningen. De conservatieve banken weten hun kosten nog steeds hoog te houden. Nu het afsluiten van online leningen een stuk goedkoper is geworden is het aanbieden van leningen met lagere bedragen opeens een stuk interessanter geworden voor de aanbieders van kapitaal. En met de komst van de kleine lening is ook opeens een hele grote doelgroep aangeboord.
Namelijk iedereen die het af en toe net niet red met zijn of haar inkomen. Iedereen kent het wel, nog boodschappen moeten doen maar de rekening is leeg, of een onverwachte rekening die op de mat belandt en die nog even voor het einde van de maand moet worden betaald. Geen schande, maar om hogere kosten te voorkomen, moet je die rekeningen wel op tijd betalen!
Oké, nu hebben we dus de leningen met de lagere bedragen. Maar, een lening met een laag bedrag is nog niet automatisch een flitskrediet. Een lening met een laag bedrag is namelijk krediet. Het woordje flits, zorgt ervoor dat we het hier hebben over een afwijkende vorm van lenen.
Het woordje flits verwijst namelijk naar de doorlooptijd van het afsluiten van het krediet. Bij flitsleningen wordt de lening doorgaans binnen 24 uur geregeld. Vandaag aanvragen is dus morgen beschikken over het geleende geld! Heb je dus acuut een klein bedrag nodig dan kunnen flitskredieten de uitkomst zijn. Een derde eigenschap van de flitslening is de duur van de lening. In de meeste gevallen worden flitsleningen gebruikt om een korte duur te overbruggen. Namelijk tussen het opraken van het inkomen en het ontvangen van het loon of uitkering.
Doordat je kleine bedragen voor een korte periode leent zijn de kosten voor het flitskrediet vaak beperkt. Maar ondanks dit, kan het nog zeer goed lonen om de diverse aanbieders van flitskrediet goed te vergelijken. Let hierbij vooral op de eventuele rente die moet worden betaald en de vaste kosten per afgesloten lening. Er zijn namelijk aanbieders die geen rente vragen, maar uitsluitend een vast bedrag aan kosten heffen.
Op deze wijze weet je exact wat je lening kost (mits je deze op tijd terugbetaald). Kijk ook goed wat de voorwaarden van het flitskrediet zijn in het geval dat je te laat bent met terugbetalen. Vaak heft men wel een rente over het bedrag wat je te laat terug betaald en hierbij kunnen de kosten aardig oplopen. Een simpele oplossing hiervoor is om zodra je je loon of uitkering hebt ontvangen direct de lening geheel terug te betalen. Zodoende leef je niet meer op het geld van de lening maar uit je eigen portemonnee. Wel zo verstandig!
De flitslening uitleg
Kortom, een flitslening is een kortlopende lening, met een klein leenbedrag die binnen 24 uur op je rekening wordt bijgeschreven. Dit zijn dan ook gelijk de voordelen van een flitslening. De nadelen van een flitslening bestaan uit het feit dat je kosten moet betalen voor het verkrijgen van de lening (dit geldt ook voor alle andere vormen van leningen) en dat de kosten kunnen oplopen indien je de flitslening niet op tijd terug betaald.