Waar je werk als salarisadministrateur uit bestaat

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en lijkt het je wel wat om bezig te zijn met boekhouding? Misschien ben je dan wel geschikt om salarisadministrateur te worden. De administratie van de salarissen van een bedrijf is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de gehele boekhouding, en daarom heb je een onmisbare taak. Om salarisadministrateur te worden moet je secuur zijn en goed om kunnen gaan met deadlines. Is je interesse aangewakkerd? Lees hier dan verder over wat je allemaal te wachten staat bij de baan!

Moet je een speciale opleiding hebben?

De administratie van salarissen is zoals gezegd een belangrijke baan, en daarom kan niet zomaar iedereen het doen. Daarom zijn er een aantal bedrijven die van je vragen dat je een diploma hebt in een gerelateerd veld. Een van de opties is bijvoorbeeld de administratie opleiding op het MBO niveau 4. Hier kun je na verloop van tijd kiezen voor de specialisatie salarisadministrateur. Het zal je niet verbazen dat als je deze opleiding hebt genoten, je een streepje voor hebt bij de sollicitaties!

Als dit echter niet het geval is, is er ook geen man overboord. Zoals je ziet als je zoekt op salarisadministrateur vacature worden er ook veel banen aangeboden waar je deel uit kunt maken van een omscholingstraject. Bij zo’n project word je in een aantal weken of maanden klaargestoomd voor een baan als salarisadministrateur. Je leert alles wat je moet weten en krijgt een certificaat waarmee je kunt laten zien dat je klaar bent. Het fijne van zo’n omscholingstraject is dat je tijdens de scholing zelf ook al wordt betaald. Je leert ‘on the job’ dus je werkt ook al deels. Op de website wr.nl die werd gedeeld kun je gemakkelijk zoeken of er bij jou in de buurt vacatures zijn voor salarisadministrateurs.

Wat voer je zoal uit?

Tijdens een dag op je werk ben je als administrateur van de salarissen bezig met het up to date houden van het salarisbestand. Dat houdt in dat alle nieuwe werknemers, of mensen die veranderingen in hun huidige contract hebben, kloppende informatie in het systeem moeten krijgen. Daar ben jij verantwoordelijk voor. En het is belangrijk om te beseffen dat je hiermee niet te laat kunt zijn. Iedereen moet aan het einde van de maand zijn of haar salaris hebben, anders kunnen de vaste lasten niet worden betaald.

Daarnaast heb je niet alleen een verantwoordelijkheid naar het bedrijf en de werknemer, ook de overheid moet de juiste informatie krijgen. De loonheffingen en andere belastingen moeten kloppen, anders kunnen er fikse boetes komen!

Om een succesvolle salarisadministrateur te zijn is het belangrijk dat je secuur te werk gaat, en niet gestresst raakt van deadlines. De kleine lettertjes moeten allemaal kloppen en je mag geen dingen over het hoofd zien.

Plaats een reactie