Je bedrijf verkopen: zo pak je dat aan 

Wil jij je bedrijf graag verkopen, maar weet jij niet hoe je dat aanpakt? Dat is niet zo gek, want er komt doorgaans veel bij kijken. Je kan dan ook veel redenen hebben waarom je je bedrijf wil verkopen. Het kan natuurlijk zijn omdat je met pensioen gaat of dat je alles over een andere boeg wilde gooien. Wat de reden ook is, er komt veel bij kijken. Daarom hebben we een stappenplan voor je opgesteld die je een handje kan helpen. Op die manier heb je een idee waar te beginnen en wat er van je verwacht wordt als je je bedrijf gaat verkopen. 

Werk samen met een business coach 

Voordat we beginnen, adviseren we je om een business coach in arm te nemen. Een business coach helpt je namelijk met alle stappen die je moet nemen om je bedrijf te verkopen. Een business coach is een professional en heeft ervaring met het verkopen van bedrijven. Zij zijn op de hoogte van eventuele valkuilen die je tegen kan komen in het proces. Daarnaast heeft deze professional ook een onafhankelijk blik op jouw bedrijf en handelt daarom anders dan dat jij dat zou doen.  

Stap voor stap je bedrijf verkopen 

Het proces om je bedrijf te verkopen hebben we onderverdeeld in verschillende stappen.  

  1. Bepaal je verkoopstrategie 
  1. Beschrijf je bedrijfsstrategie 
  1. Zoek kandidaatkopers 
  1. Vraag naar niet-bindende biedingen 
  1. Koper doet een boekenonderzoek 
  1. De contracten worden opgesteld en ondertekend bij de notaris 

Dus ga jij je bedrijf verkopen? Dit stappenplan is een perfecte houvast om aan te houden als je je bedrijf wil verkopen. Zo weet jij wat er van je verwacht wordt en waar je allemaal rekening mee moet houden. Op deze manier kom je dus niet voor verrassingen te staan. Samen met een business coach ben je hierdoor voorbereid op alles en kun je ervan uitgaan dat het proces goed zal verlopen.