Shiba inu voor beginners

Shiba Inu, bij de meest mensen misschien bekend als Japanse vechthond. Dit is ook zeker het geval. Het is zelfs zo dat dit hondenras enorm is gestegen in populariteit. Zo populair zelfs, dat zelfs Elon Musk ‘himself’ een van deze puppy’s wilde! Dit allemaal dankzij de komst van de gelijkgenaamde Cryptocurrency Shiba Inu. We gaan het in dit artikel dus niet met je hebben over het hondenras. Dit artikel is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met Shiba Inu in de cryptowereld.

Wat is Shiba inu, waar dient het voor en hoe zit het met de prijs, koers en waarde?

Het ontstaan van Shiba Inu

Hoe is Shiba Inu ontstaan en waar dient dit nu eigenlijk voor. Om te beginnen is dit een alternatief op de misschien iets bekendere Dogecoin en zelfs een beetje een parodie op het hele concept van cryptomunten. Eigenlijk is Shiba inu een experiment van de oprichter, maar ondanks dat het een experiment is, is dit met de focus op het vormen van een gecentraliseerde community en dit is zeker niet nieuw in de wereld der Cryptocurrency.

Zo was er bijvoorbeeld, niet zo lang geleden, een complete hype ontstaan rondom bijvoorbeeld de coin SAFEMOON, maar ook andere coins die vergelijkbaar zijn met deze. Deze coins zijn allemaal projecten, gedreven door de community.

In Augustus van het jaar 2020 werd Shiba inu geïntroduceerd in de cryptowereld. Achter de Shiba inu zit Ryoshi, wat waarschijnlijk een bijnaam is van deze crypto-expert.

In principe werd dit gedaan met een doel. Dit doel was, volgens Ryoshi zelf althans, dat er afgestapt zou kunnen worden van traditionele denkwijzen en rigide structuren. Ryoshi heeft in een artikel zijn plannen voor Shiba inu uiteengezet. Geheel toepasselijk heet dit artikel; Woof paper.

In grote lijnen komt het erop neer dat de Shiba inu, de macht moet teruggeven aan de gewone mens. Dit wil Ryoshi vooral behalen voor geen bestaande structuren te gebruiken bijvoorbeeld. In plaats hiervan moet het juist de focus hebben op de community.

Het doel, de waarde en verwachtingen van Shiba Inu

Om maar gelijk duidelijk te zijn, is het doel van Shiba inu dus niet zoals die van bijvoorbeeld Bitcoin. De tokens die behoren aan het project Shiba inu zijn ervoor bedoeld om mee te kunnen stemmen. Zo kun je dus met een coin, je stem uitbrengen. Meer coins is dan ook meer stemmen. De prijs van de coins is hier ook naar en is niet te vergelijken met voorgenoemde Bitcoin.

De prijs van deze coins is totaal te verwaarlozen met een huidige prijs van 0,000022. Wat er met de koers gaat gebeuren de komende periode is natuurlijk reuze interessant, maar erg moeilijk om in te kunnen schatten.

Wat er wel duidelijk is, is dat deze coin nog lang niet op zijn top zit en zijn hoogtepunt dus nog niet heeft bereikt. Er wordt een grote stijging verwacht en de voorspellingen zijn dan ook positief en sommige experts verwachten een stijging van 100% binnen de koers.

Plaats een reactie