Geld besparen op je zorgverzekering: zo doe je dat

Ieder jaar aan het einde van het jaar heb je de mogelijkheid om over te stappen van zorgverzekering. Dit is het moment om te onderzoeken wat de beste zorgverzekering is voor jou. Hierbij komen verschillende dingen kijken zoals je zorgbehoefte, de zorgdekking en de premie. Maar wist je dat het kiezen van de juiste zorgverzekering je een hoop geld kan besparen? Lees verder en ontdek hoe!

Welke zorgwensen heb je?

Allereerst is het belangrijk om je zorgbehoefte voor jezelf duidelijk in kaart te hebben gebracht. Je weet natuurlijk nooit zeker welke zorgbehoefte je kunt verwachten voor het komende jaar, maar een goede inschatting maken is aan te raden. Heb je bijvoorbeeld veel rugklachten? Dan doe je er verstandig aan om aanvullende fysiotherapie op te nemen in je polisvoorwaarden. Of heb je het gevoel dat je verstandskiezen beginnen door te breken en misschien wel getrokken moeten worden? Dan is aanvullende tandheelkunde geen slecht idee. Het is dus belangrijk om goed te kijken waar een basisverzekering volstaat en waar je extra zorg verwacht.

Hoe kun je geld besparen op je zorgverzekering?

Wanneer we het hebben over geld besparen op je zorgverzekering denk je al snel aan het zorgverzekering vergelijken op basis van de laagste premie. Maar wist je dat je veel meer geld kunt besparen door je zorgdekking goed te regelen? De kosten van medische verzorging zijn vaak vele malen hoger dan het verschil in premie. Zo ben je voor een bezoek aan de fysiotherapeut al snel €40 kwijt per afspraak. Wanneer je veel gebruik maakt van de fysiotherapeut kan een hogere premie dus zomaar voordeliger uitpakken dan wanneer je een lage premie betaalt terwijl je zelf (een deel) van de kosten voor fysiotherapie dient te betalen. Zo geldt dit voor alle medische ingrepen. Geld besparen op je zorgverzekering is dus een goede balans vinden tussen de hoogte van de premie en je zorgdekking.

Plaats een reactie