Hypotheek samen met ouders

Steeds vaker kopen ouders met kinderen samen een woning. Lees hier alles over een huis kopen samen met ouders.

Waarom samen met ouders een hypotheek?

De belangrijkste reden waarom ouders en kinderen samen een huis kopen met 1 hypotheek.

  • Lastig kopen met 1 of 2 personen
  • Samen met ouders kopen betekent hogere hypotheek
  • Ouders zorgen voor kleinkinderen en later andersom
  • Minder concurrentie door kopen in hoger segment
  • Samen meer geld om te overbieden

Ook het eigen geld is een groot probleem. Het is makkelijker om samen met uw ouders spaargeld bij elkaar te leggen zodat u iets kan overbieden op een woning. Zonder hoger bod lukt niet meer.

Als ik met ouders een huis koop

Ga altijd voordat u een huis koopt naar de notaris voor zaken te regelen. Veel zaken moeten geregeld worden. De notaris is de persoon die dit voor u kan adviseren. Altijd eerst uw maximale hypotheek laten berekenen door LexWonen en dan pas bezichtigen.

Wij hebben nog een eigen huis

U wil een huis kopen samen met uw ouders maar uw ouders hebben nog een eigen woning. Uw ouders moeten het huis verkopen. Een overbruggingshypotheek is geen probleem op maximaal 1 huis. Hebben jullie beiden nog een eigen woning?

Er zal 1 huis verkocht moeten worden alvorens de hypotheek aangevraagd kan worden.

Hypotheekrenteaftrek en kopen met ouders

Koopt u samen met uw ouders een huis en niemand geeft ooit een eigen huis gehad dan regelen wij de hypotheek in box 1. Hypotheekrente is aftrekbaar. Heeft 1 persoon in het verleden een huis gehad dan plaatsen wij de hypotheek in box 3. Hypotheekrente kan u niet aftrekken van de inkomsten belasting.

Waar moet ik op letten?

Voordat u op zoek gaat naar een woning met de familie moet iedereen eerst alles aanleveren.

  1. BKR overzicht op bkr.nl
  2. Werkgeversverklaring
  3. Salarisstrook

Bkr wordt door iedereen onderschat. Weet u dat de bkr meestal de reden is dat een hypotheek niet door gaat. Autolease, mogelijkheid op rood staan, postorder krediet en mobile leasecontracten gooien vaak roet in het eten. Koopt u samen  met uw ouders dan kan het maar zo zijn dat uw hypotheek € 50.000,- lager wordt. Altijd eerst BKR toetsen.

Kopen met ouders en de hypotheekrente

LexWonen helpt familieleden met de aankoop, de hypotheek, de koopakte en de notaris. Een huis kopen samen met ouders doet u voor langere tijd. Let op! Kopen ouders en kinderen samen een huis dan is men verplicht om ook daar ingeschreven te staan en samen onder 1 dak te wonen. Bel LexWonen 06-83944458 voor meer informatie.