Hoe financier je de aanschaf van een auto?

Hoe financier je de aanschaf van een auto?

Er zijn verschillende redenen waardoor het ineens nodig wordt om een nieuwe auto te kopen. De vorige auto is kapot of echt nodig aan vervanging toe, je hebt een gezinsuitbreiding die vraagt om meer ruimte in de auto of je vindt een baan waar je een auto voor nodig hebt.

Een nieuwe auto kopen is niet altijd voor iedereen mogelijk. In deze tekst gaan we kijken naar een aantal verschillende mogelijkheden voor het aanschaffen van een nieuwe auto.

Gespaard geld

Het kan natuurlijk zijn dat je geld gespaard hebt. Hoeveel dit is, is afhankelijk van het geld wat je maandelijks overhoudt en aan de kant kan zetten. Welke auto je kan kopen van het gespaarde geld is natuurlijk afhankelijk van het saldo wat je aan spaargeld hebt opgespaard.

Wanneer je zelf een auto koopt, kan dit verschillende voordelen hebben. Zo zit je niet vast aan contracten wat wel gebeurt bij een leaseauto of een lening. Ook kan je hiermee een gedeelte van het vermogen gebruiken. Wanneer je meer vermogen hebt dan 30.000 euro, wordt hier namelijk belasting over gerekend.

Wanneer je een nieuwe auto koopt, is het natuurlijk belangrijk dat je de passende autoverzekering bij hebt. Bij een autoverzekering afsluiten is het belangrijk dat je eerst alle aanbieders vergelijkt om zo de best passende -en goedkope autoverzekering kan uitkiezen.

Lening

Een andere mogelijkheid is door middel van een lening. Wanneer je echt geen spaargeld hebt, maar de auto een must is, kun je hier voor kiezen. Er zijn verschillende manieren hoe iemand geld kan lenen. Je kan er voor kiezen om dit bij vrienden en familie te doen, maar ook bij een professionele geldverstrekker.

Hier zit dan wel altijd een contract aan verbonden. In dit contract staan verschillende voorwaarden waar beide partijen zich aan moeten houden zolang het contract geld. Wanneer je door bepaalde redenen minder inkomsten krijgt, kan dit natuurlijk nadelig zijn.

Ook is het afhankelijk van de inkomsten en uitgaven hoeveel iemand kan lenen. Dat heeft te maken met het risico wat een geldverstrekker neemt wanneer hij iemand geld laat lenen. Om die reden wil hij een stukje zekerheid.

Leasen

Als laatst kun je kiezen voor een leaseauto. Dat is een auto die je als het ware leent. Je betaalt hier maandelijks een vast bedrag voor. Het voordeel van een lease auto is dat reparaties, die buiten jouw schuld zijn, vergoed worden door de leasemaatschappij.

Ook de verzekering zit in het pakket van de leaseauto en hoef je daardoor niet los te doen. Wanneer je niet gebruik maakt van een leaseauto is het wel belangrijk om een goede verzekering te hebben.